Home made életünk

Home made életünk

Hihetetlenül finom szódás kenyér

2017. február 26. - Home made életünk

Nézzétek hát nem csodaszép? Ráadásul isteni finom is és van még egy előnye, nagyon gyorsan kész van :)

Az egész úgy indult, hogy borsót szedtünk és Zizi kitalálta, hogy neki főzzek borsófőzeléket. Szépen elmentünk a boltba, bevásároltunk, majd a kasszánál jutott eszembe, hogy nem vettünk kenyeret :/

Nahát én már onnan nem rohangálok, nem tartom fel a sort, így hatalmas önbizalommal közöltem, hogy akkor majd sütök én kenyeret, mi az nekem :D Előtte láttam egy filmet Írországról ahol is egy régi családi pékséget mutattak be és ott arról beszélt a bácsi, hogy a tradicionális szódás kenyér a legkelendőbb náluk...így ha az írek szeretik, rossz biztos nem lehet hát próbáljuk ki....

Hozzávalók:
4 bögre liszt (nekem olcsó tescos műanyag mérőedényem van hozzá, de valahol olvastam, hogy egy kimosott joghurtos pohár is megteszi)
2 teáskanál szódabikarbóna
1 tk só
0,5 l író

  • Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
  • Önts mindent egy nagy tálba és keverd össze.
  • Majd borítsd ki a lisztezett deszkára és dolgozd össze.
  • Én kiliszteztem a kenyérsütő fazekam. beletettem a tésztát megnyomkodtam, hogy eélre mindenhol a falát és egy éles késsel keresztet karcoltam (vágtam) bele, majd fedővel lefedve ment a sütőbe. (eredetileg két tortaformát kell összeborítani, az egyikbe rakod, a másikkal takarod)
  • 30 percig tető alatt kell sütni, majd azt levéve szép aranybarnára (én ehhez ráadtam a légkeverést)
  • Majd rácson kell meghűteni.
A férjecském szerint olyan, mint a régi kenyerek, még mielőtt elkezdték felfújni őket, nagyon finom és laktatós...van mibe harapni :)
Sok sikert hozzá, jó sütkérezést! puszil:
Ancika

A bejegyzés trackback címe:

https://homemadeeletunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9816335914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása