Nem tudom, ti hogy vagytok vele, mi unjuk a sonkás-sajtos szendvicset, a parizeres és a szalámisat, valami izgalomra vágyunk, pár új ízre amit megosztanánk veletek a menütervezés jegyében, így megszületett a blogon a szendvics és a tortilla menüfül, ahova minden héten egy egy újabb változat fog felkerül, az amit mi épp elviszünk suliba/melóba. Az első ennek jegyében ez a szendvics.
Először is nem tudom, mi lenne a megfelelő név, mert ez nem melegszendvics, nem francia pirítós, de mivel van benne töltelék és mindkét oldalát megpirítom, így nálam elnyerte ez a kategória a töltött pirítós nevet.
[caption id="attachment_754" align="aligncenter" width="300"] Megkenjük a kenyeret vajjal. (Én sokmagost használtam)[/caption]
[caption id="attachment_755" align="aligncenter" width="300"] Ráfektetjük az avokádó szeleteket.[/caption]
[caption id="attachment_756" align="aligncenter" width="300"] Egy szelet pulykamell sonkával betakarjuk.[/caption]
[caption id="attachment_757" align="aligncenter" width="300"] Mehet rá a vékonyra szeletelt mozzarella.[/caption]
[caption id="attachment_758" align="aligncenter" width="300"] A csíkokra vágott aszalt paradicsom.[/caption]
[caption id="attachment_759" align="aligncenter" width="300"] Némi házi olasz fűszerkeverék.[/caption]
[caption id="attachment_760" align="aligncenter" width="300"] Betakarjuk egy szelet kenyérrel.[/caption]
[caption id="attachment_761" align="aligncenter" width="300"] Mindkét oldalát megpirítjuk.[/caption]
Tudom most jó páran felszisszentek, hogy milyen flancos szendvicset hoztam itt össze, de az Aldiban vásárolva kb. 150 Ftba kerül 1 db szendvics, ami még mindig olcsóbb, mintha péksütit vettem volna a pékségben, és sokkal egészségesebb.