Ez majdnem olyan mint a "keszadíja", de mégsem :D Ne kérdezzétek honnan jön a név, mert erről fogalmam sincs, csak szaladgáltak a gyerekek körbe-körbe a lakásban és ezt énekelték ...folyamatosan...végtelennek tűnő perceken keresztül...addig amíg meg nem ígértem, hogy csinálok nekik, ha abba hagyják.
Innen jön a dolognak az a része, hogy nem állítom, hogy ez az eredeti pizzadia, sőt azt se, hogy így kell leírni, de nálunk nagyon menő fogás lett belőle és mivel a hétfő Tortilla nap, ma ez került az ételes dobozkánkba.
Először is én készen veszem, vagy a sokmagos, vagy a teljes kiőrlésű Tortillát. Az utóbbit az Aldiban, az előbbit a Tescoban és a Spárban találtam. Ha te szeretnéd házilag készíteni a receptem itt találod: http://ancikonyha.blogspot.com/2015/02/tortilla-hazilag.html
Kiveszem a csomagolásból egy tányérra, majd a felét megkenem pizzakrémmel:
Rápakolom a felvágottat, a zöldséget, megszórom sajttal:
Ketté hajtom:
Majd mindkét oldalát megsütöm melegszendvics sütőben, vagy egy nagy palacsintasütőben:
[caption id="attachment_744" align="aligncenter" width="300"] Palacsinta sütőben sütve[/caption]
Melegen vigyázni kell vele, mert könnyen szétcsúszik, de ha meghűlt akkor könnyebben ehető, szeletelhető.
[caption id="attachment_745" align="aligncenter" width="300"] Francia pirítós sütőben sütve[/caption]
Kerülhet bele bármilyen felvágott ami éppen otthon van és rengeteg féle zöldség. De hogy csak pár kombinációt említsek:
- sonka, gomba, sajt
- sonka, sajt
- sonka, kukorica, sajt
- sonka, kukorica, aprított ananász
- szalámi, paradicsom, sajt
- szalámi, hagyma, paprika, sajt
- csirkemell, fetasajt,olíva bogyó, lilahagyma, sajt
- csirkemell, spenót, sajt
- füstölt tarja, vékony cukkini szelet, hagyma, gomba, vékony szelet paradicsom, sajt